1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Oрганизират конференция на тема „Възможни рискове от проникване и мерки за контрол на африканската чума по свинете в България”

Oрганизират конференция на тема „Възможни рискове от проникване и мерки за контрол на африканската чума по свинете в България”

Форумът се организира съвместно от Центъра за оценка на риска по хранителната верига и Селскостопанска академия

Днес, 2 декември 2016 г., ще се проведе научна конференция на тема „Възможни рискове от проникване и мерки за контрол на африканската чума по свинете в България”. Форумът се организира съвместно от Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ) и Селскостопанска академия (ССА) във връзка с влошаването на епизоотичната обстановка на заболяването африканска чума по свинете в близки до България страни.


В конференцията участие ще вземат научни специалисти по здравеопазване и репродукция на животните от МЗХ, ЦОРХВ, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Селскостопанска академия и Изпълнителната агенция по горите. 

Поканени на срещата са и представители на Асоциацията на месопреработвателите в България, асоциациите по свиневъдство и членове на правителствени и неправителствени организации.


Конференцията ще се проведе от 9:30 ч. в Аулата на Селскостопанска академия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.