1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Още пет души от Ловеч наказа Мехмед Дикме

Още пет души от Ловеч наказа Мехмед Дикме

 

Пет нови заповеди за наказания и уволнение получиха служители от Областна служба "Земеделие и гори" в Ловеч. Те са подписани лично от министър Мехмед Дикме и са по повод журналистическо разследване за източване на фонд "Земеделие" в село Горско Сливово.

Дисциплинарно са уволнени старши експертът от областната служба Веско Стефанов и младши експертите от общинската служба в Летница Илия Митов и Веселин Люцканов. Директорът на "Земеделие и гори" Милчо Христов пък е понижен в ранг за една година. Порицание е получил Николай Трифонов, шеф на "Общински служби". По същия повод през миналата година бяха уволнени дисциплинарно Дочо Дочевски, началник на ДФ "Земеделие" и старши експертът Тихомир Тодоров.

Журналистическото разследване разкри корупционна схема за източване на средства от ДФ "Земеделие" чрез земеделска кооперация "Единство" в село Горско Сливово. 14 000 дка на кооперацията бяха разфасовани на 7 дяла, които се обявяват да пустеещи. По този начин фирмите вземат 135 000 лв. от фонда./posredniknews.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.