1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева поиска БСП лично от министър Мирослав Найденов

Оставката на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева поиска БСП лично от министър Мирослав Найденов

Социалистите се съмняват в способността й да гарантира ефективното използване на европейските средства

По време на срещата, между секретарят на ИБ на НС на БСП Деница Златева и членът на ИБ на НС на БСП и председател на МО в БСП Явор Гечев с министъра на земеделието, са представени подробно аргументите, с които се иска оставката на Калина Илиева.

Социалистите се съмняват в способността й да гарантира ефективното използване на европейските средства по Програмата за развитие на селските райони в размер на над 15 млрд. лева, поради липсата й на компетентност и образование да управлява ДФ „Земеделие”.

Явор Гечев и Деница Златева са изразили основателните си притеснения относно предявените съдебни искове към ДФ „Земеделие” от бенефициенти по програма САПАРД, които до момента възлизат на близо 80 млн. лева.

По-тревожен е фактът, че в условия на финансова криза, бюджетен дефицит и драстично орязване на средствата за социални политики и здравеопазване, тези пари следва да се изплатят от държавния бюджет.

По време на последвалата работна среща ръководството на фонда не е успяло да убеди представителите на БСП, че критиките към него са неаргументирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.