1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Оставката на шефа на ДФЗ е резултат от фермерски натиск

Оставката на шефа на ДФЗ е резултат от фермерски натиск

Земеделският министър е получавал сигнали срещу ДФЗ от седем месеца

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков в интервю за БТВ. По такъв начин министърът обясни мотивът за смяната на ръководството на „Фонд земеделие“.

Греков сподели, че от седем месеца е получавал информация за нередностите в Разплащателната агенция и за проблемите в комуникацията с Николов и Александрова.Сигналите, които са дадени в службата за разследване са над 40, допълни той.

Земеделският министър подчерта,че за над 700 проектни предложения не са сключени договори и че от 937 дадени заявления има само 81 със статут одобрение. Подписани са единствено 3 договора.

Оплаквания срещу директора и зам.-изпълнителния директор на Фонда са получени и от комисиите по вероизповедание и комисията по земеделие.

На заседанието на двете парламентарни комисии Светия синод се оплака от арогантното поведение на двамата началници и ги обвини, че ги наричали "синодални старци".

Николов и Александрова обаче оспорват легитимността на проведеното заседание на управителния съвет на фонда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.