1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Освен регулярните проверки на Националната ветеринарномедицинска служба е необходимо да се правят и изненадващи

Освен регулярните проверки на Националната ветеринарномедицинска служба е необходимо да се правят и изненадващи

Нарушенията са свързани с икономически интереси

Съставени са 105 акта за различни видове нарушения след проверка на над 2000 търговски обекта, извършена от Националната ветеринарномедицинска служба, каза в "Тази сутрин"  нейният директор доц. Жеко Байчев. Проверката е регулярна, но е била предизвикана от разследвания в медиите. Според него, освен регулярните проверки, е необходимо да се правят и изненадващи, а медиите могат да съдействат в такива случаи.

Той съветва българските потребители по възможност да купуват по-скъпи и качествени стоки. Качеството на хранителните стоки е отразено на етикетите, които винаги трябва да бъдат четени, допълни Байчев.

От проверените 193 млечни предприятия, пет са с нарушения в технологичната документация, а други десет - в обозначенията на етикетите. След проверките в няколко търговски обекта са открити стоки с изтекъл срок на годност и без необходимите документи. Според доц. Жеко Байчев, в проверките на производителите на хранителни стоки трябва да участва и "Икономическа полиция", тъй като нарушенията са свързани с икономически интереси.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.