1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 15 юли „МИРКАТ” ООД става официален вносител на McCormick за България

От 15 юли „МИРКАТ” ООД става официален вносител на McCormick за България

 

Базираната в Италия компания гигант Argo Tractors е сред най-старите и утвърдени производители на трактори в Европа. Тя произвежда и продава реномираните марки трактори McCormick и Landini.  

В Argo Tractors вярват, че марката McCormick ще допринесе за още по-успешното развитие на българското земеделие чрез високотехнологичните модели трактори с мощност от 35 до 280 конски сили, подходящи за селскостопански работи на полето, в овощни градини и лозя. Тракторите са като супер комфортен лек автомобил оборудвани с климатик, стерео уредба и СД и ултра модерен дизайн на кабината. Моделът XTX на McCormick заслужено носи престижната европейска награда ТРАКТОР НА ГОДИНАТА/ЕВРОПА 2006.  

За предстоящата пазарна реализация на тези модерни трактори, Argo Tractors разчита основно на сериозния опит и утвърдени позиции на "МИРКАТ" на българския автомобилен пазар.

"Миркат" е създадена през 1993 г. като дъщерна фирма на SFAKIANAKIS GROUР SA, една от най-голeмите фирми на гръцкия пазар, член на Атинската борса. Компанията е изключителен вносител и разпространител за България на продуктите на SUZUKI (автомобили, мотоциклети, извънбордови двигатели и лодки), на камионите FordCargo, също така притежава франчайз на NATIONAL ALAMO Rent a car. Пазарният дял за последните 10 години, постигнат от "Миркат", е  значително по-голям от този на другите вносители на SUZUKI в Европа (с изключение на Гърция, Дания и Унгария). Това е резултат от последователната търговска политика на фирмата. Присъствието в големите градове Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора, Сливен, София, Хасково е показателно за развитието на дилърската й мрежа.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.