1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 18 март стартира прием на заявления по държавната помощ за мини мандрите

От 18 март стартира прием на заявления по държавната помощ за мини мандрите

Одобрени и указанията за прилагане на схемата, която е нотифицирана от Европейската комисия

От 18 март стартира прием на заявления по държавната помощ „Инвестиции за закупуване или изграждане на обекти за преработка и/или обработка на сурово мляко” или за т.нар. мини мандри. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на блиц-контрола в парламентарната комисия по земеделие и гори. Преди около 2 седмици са одобрени и указанията за прилагане на схемата, която е нотифицирана от Европейската комисия. С решение на УС на Държавен фонд „Земеделие“ бюджетът на помощта е 1,5 млн. лв.

На подпомагане подлежат регистрирани земеделски стопани, отговарящи на изискванията на Наредба №26 от 14.10.2010 г. за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход (малки и средни предприятия, включително организации и групи производители), които преработват и реализират сами своята продукция.

Максималният интензитет на помощта е до 50% от приемливите разходи за един инвестиционен проект на един бенефициер, но не повече от 60 000 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.