1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 20% на 50% са увеличени авансовите плащания за инвестиционни проекти по ПРСР

От 20% на 50% са увеличени авансовите плащания за инвестиционни проекти по ПРСР

С проекти по мярка 123 преработвателните фирми ще могат да кандидатстват от 15 август

Aвансовите плащания за осъществяването на инвестиционни проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. са увеличени от 20% на 50%. Решението е обсъдено с  Европейската комисия като част от промените в прилагането на програмата, и е утвърдено.  Това съобщиха Диана Трифонова и Владислав Цветанов, експерти от Дирекция „Развитие на селските райони” в Министерство на земеделието и храните по време на семинар със земеделски производители в рамките на Деня на отворените врати по ПРСР 2007-2013 г. за област Сливен, който се проведе днес в с. Гавраилово паралелно с празника „Златна праскова”.

Земеделските производители от областта бяха информирани още за актуалните възможности за кандидатстване по инвестицонните мерки от програмата – 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” за производители в преход към биологично земеделие и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” за преработвателните предприятия.  С проекти по мярка 123 преработвателните фирми ще могат да кандидатстват от 15 август.

В рамките на Деня на отворените врати на място земеделски производители бяха консултирани и от служители на Националната служба за съвети в земеделието към МЗХ. На над 150 човека бяха раздадени и информационни материали за програмата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.