1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От ДФЗ искат удължаване на кандидатстването по схемата „Училищен плод"

От ДФЗ искат удължаване на кандидатстването по схемата „Училищен плод"

Над 6 млн. лв. е финансирането, което ЕС осигурява за програмата „Училищен плод"

От фонд „Земеделие" настояват да бъде удължен с един месец срокът за прием на заявления по схемата „Училищен плод". Ако правителството не разреши това удължаване, едва 10% от децата ще се възползват от програмата, а България ще загуби неусвоените европейски пари информира money.bg.
Над 6 млн. лв. е финансирането, което ЕС осигурява за програмата „Училищен плод". Интересът към схемата е много нисък. До момента са подадени 502 заявления от общо 1033 учебни заведения в страната, съобщават от фонд „Земеделие".

Максималният брой деца от детски градини и начален курс, които могат да се възползват от схема „Училищен плод" за предстоящата учебна година е 320 634. Два пъти седмично те ще получават безплатно с финансирането от ЕС порция от пресни плодове и зеленчуци.

Целта на това подпомагане е да възпитава у децата навици за здравословно хранене. За удължаване на срока за подаване на заявления до края на юли е необходимо решение на Министерски съвет, което вероятно ще бъде взето следващата седмица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.