1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От днес Фонд „Земеделие” ще издава удостоверения за заявените декари през 2010 г.

От днес Фонд „Земеделие” ще издава удостоверения за заявените декари през 2010 г.

Чрез тях земеделските стопани могат да кандидатстват за кредити пред банките

От днес (13.07.2010 г.) Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) ще издават Удостоверения за заявените декари по Кампанията за директни плащания 2010, чрез които земеделските стопани могат да кандидатстват за кредити пред банките.

Припомняме, че за издаването на тези удостоверения на 29 юни 2010 г. изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Калина Илиева подписа Меморандум за осигуряване на кредитиране за земеделските производители с представители на търговските банки в България. Към момента банките, които са подписали Меморандума, са 23 (за повече информация – виж списъка).

Земеделските производители могат да поискат издаване на удостоверение, което да послужи пред съответната банка, ако са кандидатствали по Схемите и мерките за директни плащания през 2010 г.

Удостоверенията ще се издават по образец и ще съдържат следната информация:

•    Уникален регистрационен номер на кандидата;
•    IBAN на сметката, посочена от кандидата;
•    Общ размер на заявените площи по Системата за единно плащане на площ (СЕПП) и Схемата за национални доплащания на площ (СНДП);
•    Очакван размер на субсидията на хектар за всяка от схемите.

При сключване на договор за банков кредит, след като има издадено Удостоверение за заявените площи от ДФ „Земеделие”, кандидатите за подпомагане трябва да учредят залог в полза на банката на вземане върху средствата, които се очаква да получат по схемите и мерките за подпомагане на ДФ „Земеделие”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.