1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От община Добрич не разрешиха протестния митинг на зърнопроизводителите

От община Добрич не разрешиха протестния митинг на зърнопроизводителите

По думите на Радослав Христов – все още има протакане и неизпълнение на искания, посочени в подписаното през март допълнително споразумение към меморандум

От община Добрич не разрешиха протестния митинг на зърнопроизводителите, които се събраха от цялата страна в града, за да изразят недоволство и своите искания, предаде радио „Фокус”.

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов призова всички, събрали се на площада, да се придвижат със собствен транспорт или пеша към спортния комплекс „Простор”, където по-късно днес ще бъде открито Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”. В рамките на няколко минути, преди множеството да се разпръсне, председателят на асоциацията даде гласност на мотивите – защо българските производители са готови да протестират.

По думите на Радослав Христов – все още има протакане и неизпълнение на искания, посочени в подписаното през март допълнително споразумение към меморандум. Не са изпълнени три от общо пет точки – да се направят промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с което ще се подобрят взаимоотношенията между собственици и ползватели на земеделски земи, не е фиксирана държавна помощ за намаляване ставката на акциза за горивата и няма яснота какви ще са националните доплащания за единица площ в рамките на три години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.