1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От понеделник е забранен риболовът

От понеделник е забранен риболовът

От 25 април до 10 юни се забранява риболовът на пролетно-лятно размножаващите се риби

 

От 25 април до 10 юни се забранява риболовът на пролетно-лятно размножаващите се риби. Тази заповед е на основание чл. 32 ал.1 и 2 от Закона за рибарство и аквакултури. Във вътрешните водоеми уловът на риба се забранява в срок от 47 дни. В съответствие с международната Спогодба за риболов по Дунав в българския участък на реката риболовът е забранен също до 10 юни. Забраната за улов на есетрови риби е за 40 дни, както и за улов на карагьоз.

През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди следва да бъдат извадени от водата, съобщиха от териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Плевен, откъдето обясниха, че ще упражняват стриктен контрол относно забраната.

В наредбата, подписана от министрите на земеделието и на околната среда и водите, се уточнява още, че забраната за риболов в Черно море е за срок от 47 дни за калкан и 29 дни за попчета.

По време на забраната в Плевенска област ще е разрешен риболовът в блатата "Витска елия", блатата зад Долни Вит и преди Сомовит, водоем "Кретското блато" край село Крета, на старото речно корито на Искър след Койнаре по посока село Глава, на баластиерите на река Искър край Червен бряг, старото речно корито на река Златна Панега край Червен бряг, старото корито на Осъм в землището на Асеновци и Българене, старото речно корито на Вит при Биволаре, Божурица и Рибен, старото речно корито на Искър при Брегаре и на язовирите Еница и Телиш./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.