1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От понеделник започва новата информационна кампания на аграрното министерство

От понеделник започва новата информационна кампания на аграрното министерство

 

От понеделник, 15 август, започва третият етап от информационно-разяснителната кампания на Министерството на земеделието и горите, свързана с основните изисквания на Европейския съюз. Кампанията ще бъде проведена от експертите от областната дирекция “Земеделие и гори” в Плевен. Акцентът на третата разяснителна кампания е за необходимостта от регистрация на земеделските производители.

В Плевенска област кампанията започва на 15 август със семинар в Плевен. Той ще се проведе на 15-ия етаж в бившата сграда на ОАПС от 11 часа и в него ще участват кметовете на общините от областта, второстепенните структури на аграрното министерство, представители на общинските земеделски служби. Още от 16 август започват срещите на аграрните специалисти по места. До 9 септември експерти от областната дирекция “Земеделие и гори” с помощта на ръководителите на общинските служби по земеделие ще организират и проведат разяснително-информационни срещи в различни населени места във всичките 11 общини на територията на областта. В тях ще участват и кметовете на общини, както и заетите и работещите в земеделския и горския сектор.

Кампанията в региона ще започне от община Белене на 16 август. На следващия ден са срещите в община Левски, следва община Долна Митрополия - на 18 август. На 23 август са срещите в община Кнежа, на 24 август - в община Пордим, а на 25 август - в община Никопол. На 30 август ще се проведат срещите в община Долни Дъбник, на следващия ден - в Червен бряг. През септември - на 7-и, ще е в община Гулянци, на 8 август е разяснителната кампания за община Плевен, а на 9 септември срещите за региона ще завършат в община Искър. Организаторите от областната дирекция “Земеделие и гори” в Плевен и екипите на общинските земеделски служби предвиждат голям интерес от страна на земеделски производители и фермери.

Третият етап от националната кампания е предвидено да приключи до 20 септември./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.