1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От септември започват проверки за тригодишното изпълнение на проекти на млади фермери

От септември започват проверки за тригодишното изпълнение на проекти на млади фермери

Проверките ще обхванат проекти, които са получили авансово финансиране и по които приключва третата година от изпълнението им

От началото на септември, експерти на Държавен фонд „Земеделие” ще проверяват тригодишното изпълнение на бизнес-планове на млади фермери с проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Проверките ще обхванат проекти, които са получили авансово финансиране и по които приключва третата година от изпълнението им. Това стана ясно в рамките на дискусия за Мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, която се проведе като част от Деня на отворените врати по ПРСР 2007-2013 за земеделските стопани от Област Бургас в Царево днес.

Основните въпроси, които поставиха земеделските стопани по време на дискусията бяха свързани със сроковете за предстоящите проверки, подаване на заявките за плащане към Държавен фонд „Земеделие”, както и конкретни ангажименти по изпълнение на бизнес-плановете по мярка „Млад Фермер”. Стопаните бяха информирани също за възможностите за кандидатстване по мерките, подпомагащи полупазарните стопанства, както и организациите на производители, за които прием на проекти ще има до края на 2011 г. В дискусията участваха експерти от Министерство на земеделието и храните, Областна дирекция „Земеделие”, Разплащателна агенция- Бургас и Националната служба за съвети в земеделието.

Денят на отворените врати за земеделските стопани от Област Бургас бе открит заедно с Фестивала на мановия мед в Царево, който ще продължи до 8 август.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.