1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отбелязваме Световният ден за борба с остеопорозата

Отбелязваме Световният ден за борба с остеопорозата

В страната ще се проведе кампания в рамките на традиционното сътрудничество между РИОКОЗ и неправителствената Асоциация „Жени без остеопороза“

Кампанията за отбелязване на 20 октомври – Световният ден за борба с остеопорозата, ще се проведе в 20 области на страната в рамките на традиционното сътрудничество между РИОКОЗ и неправителствената Асоциация „Жени без остеопороза“. През следващия месец ще се състоят беседи и срещи с пациенти в над 10 града и ще бъдат разпространени плакати, посветени на темата на Световния ден.

В отбелязването на събитието ще се включат и няколко десетки общини, където ще бъде популяризирана информация за ранно откриване на симптомите на заболяването на крехките кости. Ще бъдат съобщени и данни за честотата и рисковите фактори за остеопороза сред населението от проведената през годината кампания за определяне на личния риск от заболяване.

В София от 12.00 часа в Аулата на Националния център по опазване на общественото здраве д-р Пламен Попиванов ще изнесе беседа на тема „Новости в остеопорозата”. Ще бъде представена информация за рисковите фактори за заболяване от представител на СРИОКОЗ, ще се демонстрират специални упражнения, подходящи за болни от остеопороза, ще се организира информационна борса за продукти и практически съвети за ежедневието на болните.

Материалите за Световния ден за борба с остеопорозата – 20 октомври, са предоставени от Международната фондация по остеопороза – IOF, и се разпространяват на български език от Асоциация „Жени без остеопороза-21“, член на IOF.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.