1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отдават на концесия дивечовъдни зони

Отдават на концесия дивечовъдни зони

Претендентите не трябва да са осъждани за банкрут

Дивечовъдният участък "Елака-Бунай", който се намира на територията на държавното горско стопанство - Панагюрище, и „Селище", разположен в едноименното държавно горско стопанство край Велинград ще бъдат отдадени под наем за срок от 15 години.

Конкурсите за стопанисването и използването на дивеча в двете дивечовъдни зони са обявени със заповед на председателя на Държавната агенция по горите доц. Стефан Юруков. Бъдещите концесионери се задължават срещу ползването на участъците да инвестират в опазването и размножаването на дивеча и ще печелят от ловен туризъм, като през 15-годишния срок на концесията нямат право да преотдават терените на други лица. Конкурсът за отдаването на „Елака-Бунай" ще бъде на 7 октомври, а минималната годишна вноска за стопанисване на дивеча е 8 589,27 лв. В сумата не е включен ДДС. Конкурсната цена за дивечовъдния участък „Селище" във велинградския район стартира при не по-малко от 46 584 лв. и кандидатите ще бъдат отсети на 6 октомври т.г. Мераклиите, готови да инвестират в дивечовъдство и ловен туризъм, трябва да не са обявени в несъстоятелност или в ликвидация, да нямат просрочени задължения и да не са лишени от правото да упражняват търговска дейност.

Претендентите не трябва да са осъждани за банкрут и да нямат влязла в сила присъда против собствеността или против стопанството. Те трябва да имат сключен договор със специалист по ловно стопанство, както и да представят бизнес план за 15-годишната концесия и разкриването на нови работни места./monitor.bg
.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.