1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отиде си нашият приятел и колега Владо Рупов! Агрожурналистът без цензура!

Отиде си нашият приятел и колега Владо Рупов! Агрожурналистът без цензура!

Снимка:

Поклонението е на 15 януари от 13,30 ч. в погребалния комплекс "Мира" на Централните софийски гробища

В неделя, 13 януари, след кратко боледуване завинаги ни напусна нашият обичан колега и приятел – агрожурналистът без цензура, създателят и главен редактор на вестник „Гласът на фермера” Владимир Рупов. Българските земеделски стопани осиротяха, защото в негово лице изгубиха свой верен съмишленик, съветник и защитник. Той беше радетел за съхраняване на българското селско стопанство и приемаше професията като лична мисия и висша кауза. Беше обичан и четен от стотици хиляди фермери, защото никога не им изневеряваше и винаги бе искрен с тях. Никога не се спираше само до това да отрази събитията. Информираше ги за всички новости, разсъждаваше с тях как да решат проблемите си, предупреждаваше ги. Неуморно четеше и превеждаше публикации от чужди издания, за да могат стопаните да „сверяват часовника си” и да имат яснота къде се намират и докъде са стигнали колегите им по света.

Владимир Рупов завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Започва кариерата си през 1976 г. във вестник „Отечествен фронт”, където по-късно оглавява отдел „Народно стопанство”. През 1985 г. става кореспондент на вестника във Германия. Той бе яростен противник на рамката, в която се опитваха да сложат човешкия дух преди демократичните промени. Владо бе и един от първите журналисти, които се включат в събарянето на Берлинската стена и до последно държеше в джоба си камъче от нея. Такъв беше до последно - свободен и честен, независимо от цената, която трябваше да плати.

Сбогом Владо! Ти най-сетне си там, където няма пари, политика, мръсотия и подлост.

Траурната церемония ще се състои утре, 15 януари (вторник), от 13.30 часа в погребалния комплекс "Мира", срещу арката на Централните софийски гробища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.