1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Открит ден с изложба под наслов "Даровете на родната земя" организира Националният център за аграрни науки на 13.10.2005 г.

Открит ден с изложба под наслов "Даровете на родната земя" организира Националният център за аграрни науки на 13.10.2005 г.

На изложбата ще могат да се видят над 30 нови сортове ябълки, както и екзотични плодове, които от няколко години се отглеждат и в България

 

Открит ден с изложба под наслов "Даровете на родната земя" организира Националният център за аграрни науки /НЦАН/ на 13 октомври 2005 г. от 13,00 часа в сградата на Централното си управление на ул. "Суходолска" №30. Кратки приветствени слова към присъстващите на празника ще поднесат акад. Цветан Цветков, председател на НЦАН и зам.-министърът на земеделието и горите д-р Светла Бъчварова. В експозицията ще участват всички научни звена на НЦАН, които ще представят експонати от внедрените си научни постижения.

На изложбата ще могат да се видят над 30 нови сортове ябълки, както и екзотични плодове, които от няколко години се отглеждат и в България като киви, райски ябълки, бадеми, лешници и др. На място посетителите ще могат да дегустират някои от представените експонати на десертни и винени сортове грозде, различни вина, концентрати, между които и ракия "Академична". Ще бъдат показани и традиционни хранителни продукти, приготвени по нови рецепти и технологии, специализирани храни за ограничени нужди и биопрепарати с медикобиологично предназначение. Няма да отсъстват най-търсените семена за зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и маслодайни растения, тревни, фуражни култури и царевица. Участниците в изложението ще презентират основни зеленчуци и семена за тях. В експозицията са включени и разнообразни продукти от животински произход. Консултантите към щандовете на институтите на място ще предлагат подробна информация за посетителите.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.