1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Открита е процедура за отпускане на Целеви кредити за есенната сеитба

Открита е процедура за отпускане на Целеви кредити за есенната сеитба

Двете линии – за семена и торове, са включени в Списъка на съществуващите държавни помощи

 

От днес до 13.07.2007 г. земеделските производители могат да подават в Областните поделения на Държавен фонд "Земеделие" или в Общинските служби "Земеделие и гори" Намерение за участие в Целеви кредит за закупуване на семена за производство на пшеница, реколта 2008 г. и в Целеви кредит за закупуване на минерални торове за производство на пшеница, реколта 2008 г.

Двете линии са част от механизма за финансово подпомагане на есенната кампания по сеитбата на пшеница, реколта 2008 г., и са включени в Списъка на съществуващите държавни помощи по смисъла на буква "б", раздел 3, Приложение V от Акта на присъединяване към Договора за присъединяване на Република България към ЕС, съобщен на Европейската комисия.

Целевият кредит ще се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители съгласно Наредба №3 от 29.01.1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители.

По-подробна информация земеделските производители могат да получат от Областните поделения на Държавен фонд "Земеделие" и в Общинските служби "Земеделие и гори".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.