1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриват изложба, посветена на 40-годишнината на Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО

Откриват изложба, посветена на 40-годишнината на Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО

Снимка:

Зам.-министър Евдокия Манева ще представи процеса на управление на НП „Пирин” и резервата „Сребърна”

Заместник-министър Евдокия Манева ще участва в откриването на изложбата «Културни и природни обекти в България», посветена на 40-годишнината от приемането на Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО.

Министерство на околната среда и водите е партньор на Министерство на културата и Столична община за провеждане на събитието. То ще се състои днес, 31 май 2012 г., от 17,00 часа, в галерия «Средец», бул. «Александър Стамболийски»17 в столицата. Автор на фотографиите е Иво Хаджимишев.

Заместник-министър Манева ще представи процеса на управление и опазване на двете емблематични български територии, включени в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО, а именно - Национален парк „Пирин” и поддържан резерват „Сребърна”.

Организирането на изложбата е част от световен процес, в който 188 правителства и общности, ратифицирали Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО, отбелязват нейната 40-годишнина посредством разнообразни събития. Тази конвенция е най-ранният опит да се обединят в един документ концепциите за съхраняване на природата и за опазване на културните обекти. Вече 40 години ЮНЕСКО работи с всички държави по света, за да идентифицира културни и природни обекти, които могат да бъдат определени като световно наследство, и да осигури тяхното запазване за бъдещите поколения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.