1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриват конференция на тема: "Българското земеделие и предизвикателствата на Европа"

Откриват конференция на тема: "Българското земеделие и предизвикателствата на Европа"

 

Утре, 17 май 2007 г. от 10.00 часа зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев ще открие международна конференция: "Българското земеделие и предизвикателствата на Европа" в хотел "Арена ди Сердика". По време на форума зам.-министър Димитър Пейчев ще направи презентация на тема: "Прилагане на Общата селскостопанска политика в България".

В конференцията ще участват Жозе Мануел Суза Ува, директор на Главна дирекция "Земеделие" на ЕК, Донал Кашман, председател на Генералната конфедерация на кооперативите в Европейския съюз, Арнд Спан, секретар на Европейската федерация на синдикатите в областта на земеделието, туризма и хранителната индустрия.

Участие ще вземат и представители на Европейския икономически и социален комитет и членове на Икономическия и социален съвет на България.

Целта на международната конференцията е да бъдат запознати представителите на малките и средните земеделски стопанства с механизмите за финансиране по европейските проекти и с добрите практики в другите страни-членки на ЕС. Обединяването на земеделските стопанства ще бъде основен акцент по време на конференцията.

Международната конференция е организирана от Икономическия и социален съвет на България със съдействието на Европейския икономически и социален комитет и Съвета на българските аграрни организации.

На форума ще присъстват представители на сектора от осем страни.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.