1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриват Център за диалог и информация на Природен парк "Персина".

Откриват Център за диалог и информация на Природен парк "Персина".

Зам.-министърът на земеделието и горите Стефан Юруков ще открие утре - 13 октомври, от 13.00 часа, в гр. Белене – сградата на читалището, Център за диалог и информация на Природен парк "Персина".

Информационният център ще дава на всеки гражданин от територията на парка възможност да се запознае и да участва в процеса на планиране на управлението. Той ще служи като главен пункт за разпространение на информация за природния парк и неговите основни характеристики.

Центърът за диалог и информация е изграден с финансовата подкрепа на проекта на ФАР "Управление на Дунавски влажни зони" и проекта на Световна банка "Възстановяване на влажни зони и намаляване на биогенното замърсяване".

Природен парк "Персина" е един от най-младите природни паркове в България, обявен за защитена територия през 2000 г. Общата му площ е 21 762 ха. Паркът е уникален за страната и е единствен по българското поречие на р. Дунав. Обявяването му цели съхранението и възстановяването на крайдунавските влажни зони, като особено се акцентира на запазване естественото състояние на многобройните острови, влизащи в границите на парка.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.