1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отново кооперации в Благоевградско

Отново кооперации в Благоевградско

Кметът на община Благоевград настоява за връщане на кооперативното обработване

 

Кметът на община Благоевград Лазар Причкапов поиска отново кооперативно обработване на земеделските земи.

"Не липсват условия за обединяването на селските стопани в нито едно село в общината. Така ще се даде добър старт за развитието на селското стопанство, което от няколко години в региона е в окаяно състояние", каза Причкапов.

Най-късно до седмица кметовете на селата трябва да направят проучване и да изготвят становища как да бъдат обединени хората, занимаващи се с производство на селскостопански култури. Необходимо е и да се помисли вюрху възможностите за обединяване със съседни малки села.  "Трябва да се действа максимално бързо, за да може да се използва пълноценно зимният мъртъв сезон, за да бъдат организирани тези неща и напролет вече да имаме солидна основа, на която да стъпим."

Чрез коопериранетостопаните ще могат да са конкурентни на пазара, тъй като едната кооперация ще знае другата какво произвежда и няма да има недостиг или пренасищане на пазара с дадени стоки.

Друг проблем, които трябва да се реши в най-кратки срокове, е как хората от селата да продават без проблеми на благоевградския пазар. От кметството обещават, че ще се направи всичко възможно произведената продукция да бъде реализирана. 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.