Оценката на заявленията по мярка 214 ще се осъществява съгласно Наредбата за прилагане на мярката

Според НАЗ по този начин оценката на проектите няма да противоречи на българското и европейското законодателство

Представители на УС на НАЗ, Ангел Вукодинов и Радослав Христов, участваха в извънредни срещи с министъра на земеделието и храните проф. Д. Греков и зам.-министрите Бюрхан Абазов и Явор Гечев. Срещите бяха предизвикани вследствие на продължаващите разисквания около допустимостта на сеитбооборотните планове, които кандидатите по мярка 214, направление „Въвеждане на сеитбооборот за опазване на почвите и водите”, са посочили в заявленията си през кампания 2013, пише grain.bg.

След продължителни дебати в Министерството на земеделието и храните, Управляващият орган на ПРСР категорично декларира, че ще предложи на заседанието на УС на ДФЗ – РА днес, 22 август 2013 г., всички подадени заявления да бъдат обработвани съгласно посочените изисквания в Наредба № 11 от 06.04.2009 г. за условията и реда за прилагане на мярка 214 „Агроекологични плащания” от ПРСР за периода 2007 – 2013 г. Така разглеждането на заявленията ще се осъществява само и единствено на база критериите в наредбата.

Според НАЗ по този начин оценката на проектите няма да противоречи на българското и европейското законодателство и ще се пресекат каквито и да е опити за последващи изменения със задна дата.

Вижте видео по темата...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.