1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Оценката на заявленията по мярка 214 ще се осъществява съгласно Наредбата за прилагане на мярката

Оценката на заявленията по мярка 214 ще се осъществява съгласно Наредбата за прилагане на мярката

Според НАЗ по този начин оценката на проектите няма да противоречи на българското и европейското законодателство

Представители на УС на НАЗ, Ангел Вукодинов и Радослав Христов, участваха в извънредни срещи с министъра на земеделието и храните проф. Д. Греков и зам.-министрите Бюрхан Абазов и Явор Гечев. Срещите бяха предизвикани вследствие на продължаващите разисквания около допустимостта на сеитбооборотните планове, които кандидатите по мярка 214, направление „Въвеждане на сеитбооборот за опазване на почвите и водите”, са посочили в заявленията си през кампания 2013, пише grain.bg.

След продължителни дебати в Министерството на земеделието и храните, Управляващият орган на ПРСР категорично декларира, че ще предложи на заседанието на УС на ДФЗ – РА днес, 22 август 2013 г., всички подадени заявления да бъдат обработвани съгласно посочените изисквания в Наредба № 11 от 06.04.2009 г. за условията и реда за прилагане на мярка 214 „Агроекологични плащания” от ПРСР за периода 2007 – 2013 г. Така разглеждането на заявленията ще се осъществява само и единствено на база критериите в наредбата.

Според НАЗ по този начин оценката на проектите няма да противоречи на българското и европейското законодателство и ще се пресекат каквито и да е опити за последващи изменения със задна дата.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.