1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Паднаха обвиненията срещу полицая, убил турски бракониер

Паднаха обвиненията срещу полицая, убил турски бракониер

На 17 април т.г. трима турски бракониери бяха заловени да ловуват незаконно калкан в български териториални води

 

Сливенската военна прокуратура прекрати делото срещу граничния полицай Михаил Цонков, който бе обвинен, че е застрелял турски бракониер, съобщи адвокатът на Цонков - Росен Кожухаров. "Все още не съм запознат с подробностите от постановлението на прокуратурата. Но няма как да не изразя задоволство от него", коментира Кожухаров.
Цонков бе първоначално обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. На 17 април т.г. той застреля турчина Ерджан Ялчън, след като той и още двама бракониери бяха заловени да ловуват незаконно калкан в български териториални води. Нарушителите оказаха съпротива при опита да бъдат арестувани и в разразилата се схватка Ялчън бе прострелян. Оказа се, че убитият и в миналото е бил залавян да бракониерства у нас, но тогава му се е разминавало.
На 2 октомври съдът наложи условни присъди на останалите двама турци и в момента те са в родината си. 5 дни по-късно приключи досъдебното производство срещу Цонков. Решението делото срещу него да бъде прекратено е на военния прокурор Байчо Кулев.
Все още обаче има теоретична възможност случаят да стигне до съд. Прекратяването на делото може да бъде обжалвано пред съда от роднините на убития Ялчън.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.