1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Пампорово е домакин на 9-тия Европейски форум по опазване на природата

Пампорово е домакин на 9-тия Европейски форум по опазване на природата

Форумът ще се открие с посещения на ферми, които ще дадат възможност на участниците да се запознаят на място с проблемите и предизвикателствата, пред местните селскостопански производители.

 

От 18 до 21 септември 2005 г. Пампорово е домакин на 9-тия Европейски форум по опазване на природата на тема "Земеделие с висока природна стойност – може ли да е устойчиво в изостаналите райони на Европа". Конференцията е организирана от Европейския форум за опазване на природата и пасторализъм, в сътрудничество с Дунавско-Карпатската Програма на WWF (Световния фонд за дивата природа) и Световната инициатива за устойчив пасторализъм.

Форумът ще се открие с посещения на ферми, които ще дадат възможност на участниците да се запознаят на място с проблемите и предизвикателствата, пред местните селскостопански производители. Бъдещата визия на земеделските земи с висока природна стойност, протичащите в тях процеси на промяна и новите реалностите, пред които са изправени селскостопанските производители са сред основните теми на срещата.

Системите за земеделие с висока природна стойност са приоритет на европейската политика, защото дават основата за опазването на широк спектър биологични видове. Много от тези системи, с присъщото им биологично разнообразие и културна стойност, се намират под натиска на интензификацията на земеделските практики. От друга страна се забелязва и отлив на местното население от земеделието като дейност. Третият проблем е, че като цяло селското население в тези региони застарява.

Форумът се организира с подкрепата на Министерство на земеделието и горите – България, Министерство на околната среда – Франция, Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество и Главна Дирекция "Околна среда" на Европейската комисия. За повече информация натиснете ТУК

Безопасността на храните и защитата на интересите на потребителите

Нихат Кабил ще открие на 20 септември винарска изба "Шато ветровитите хълмове" в Сливенски минерални бани

Изграждането на Разплащателната агенция и Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/ са сред основните приоритети в земеделието

Международна работна среща по проект "горска мрежа" ще се проведе на 19 и 20 септември

МЗГ започва прилагане на процедура за лицензиране вноса на земеделски продукти с произход от ЕС

Започва реализацията на два проекта по Програма ФАР в областта на земеделието

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.