Пари за частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще има, увериха от МЗХ

Средствата се изплащат първите месеци на 2017г.

Министерството на земеделието и храните увери, че  стриктно ще изпълни ангажиментите си към частнопрактикуващите лекари.

„Тази година до настоящия момент, включително и плащанията, които се извършват буквално и днес, са изплатени 10,6 млн лв. Това означава ежегодно ние погасяваме задълженията към ветеринарните лекари. Има известно напрежение сред гилдията и искам да ги успокоя, че всеки ще си получи до стотинка това, което е заработил, но в крайна сметка и тази година част от мероприятията от Държавната профилактична програма бяха заплатени през април и някои даже август месец. И сега така ще стане. Част от плащанията очевидно ще трябва да бъдат извършени през януари и февруари“, заяви зам.- министърът на МЗХ в оставка  Цветан Димитров.

Причината- преди броени дни са дошли отчетите за извършената дейност, обясни той. Цветан Димитров призова частнопрактикуващите лекари следващата година да не чакат да им поискат отчетите, а те сами да ги предоставят в момента, в който са си свършили работата.

Автор: Диана Александрова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.