1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Пари за частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще има, увериха от МЗХ

Пари за частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще има, увериха от МЗХ

Средствата се изплащат първите месеци на 2017г.

Министерството на земеделието и храните увери, че  стриктно ще изпълни ангажиментите си към частнопрактикуващите лекари.

„Тази година до настоящия момент, включително и плащанията, които се извършват буквално и днес, са изплатени 10,6 млн лв. Това означава ежегодно ние погасяваме задълженията към ветеринарните лекари. Има известно напрежение сред гилдията и искам да ги успокоя, че всеки ще си получи до стотинка това, което е заработил, но в крайна сметка и тази година част от мероприятията от Държавната профилактична програма бяха заплатени през април и някои даже август месец. И сега така ще стане. Част от плащанията очевидно ще трябва да бъдат извършени през януари и февруари“, заяви зам.- министърът на МЗХ в оставка  Цветан Димитров.

Причината- преди броени дни са дошли отчетите за извършената дейност, обясни той. Цветан Димитров призова частнопрактикуващите лекари следващата година да не чакат да им поискат отчетите, а те сами да ги предоставят в момента, в който са си свършили работата.

Автор: Диана Александрова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.