1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Парламентарният секретар на МЗХ е временно отстранен

Парламентарният секретар на МЗХ е временно отстранен

Бащата на Симеон Манасиев участвал в схема с източване на субсидии

 

Парламентарният секретар на Министерството на земеделието и храните Симеон Манасиев временно е отстранен от длъжност заради проверка на семейните му фирми. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов пред bTV, циитран от Econ.bg. В допълнение той обясни, че е изпратил преписка по случая в Софийската районна прокуратура и е разпоредил проверка на инспектората.

Член на политическия кабинет на земеделския министър е замесен в схема за източване на целеви субсидии. Парламентарният секретар на Министерството на земеделието Симеон Манасиев е съдружник заедно с баща си във фирмата "Манекс сън" и прокурист ЕТ "Манекс", стана ясно от разследването на първата частна национална телевизия у нас.

Найденов уточни, че казусът засяга време преди той да стане министър и съответно - Манасиев негов парламентарен секретар. От думите му стана ясно още, че бащата на на Симеон Манасиев е един от най-добрите свиневъди в България.

Шефът на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева посочи, че има два договора с посочените фирми. Решение от декември 2007 година касае субсидията за фирмите. Според информация на НВМС има един свиневъден комплекс, в който са регистрирани две фирми или две стопанства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.