1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Първа виртуална приемна за земеделски стопани се проведе в ДФ „Земеделие“

Първа виртуална приемна за земеделски стопани се проведе в ДФ „Земеделие“

Снимка:

Справки и отговори получиха 15 земеделски стопани

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) проведе днес първата си „виртуална приемна”. ДФЗ се включи към инициативата, обявена от министъра на земеделието д-р Иван Иванов.

ДФ „Земеделие“ стартира с въпроси и отговори, свързани с Националната програма по пчеларство и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Във „виртуалната приемна” участие взеха началникът на отдел „Пчеларство, мляко и интервенции“ – Симеон Благоев и началникът на отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“ – Лена Лазарова от Дирекция „Селскостопански пазарни механизми“.

Справки и отговори получиха 15 земеделски стопани. Основните им питания бяха свързани с предстоящия прием по мярка „Инвестиции в предприятия“ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, както и кога ще бъде обявено класирането по Националната програма по пчеларство. Експертите отговориха и на няколко възникнали конкретни казуса на бенефициери. Участниците приветстваха инициативата „виртуална приемна“ и благодариха за получените отговори.

ДФ „Земеделие“ ще обяви на сайта си своевременно кога ще се проведе следващата „виртуална приемна“ и по какви теми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.