1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Първи учебен ден

Първи учебен ден

Министерско обръщение към учениците и учителите от училищата в системата на МЗХ

Скъпи ученици,

Драги учители,

Отново с началото на есента започва и новата учебна година, която поставя пред всички нас нови предизвикателства и нови надежди.

96 училища ще отворят отново вратите си на 15 септември за 28 524  ученика, избрали за свое бъдещо поприще земеделието, горското стопанство и хранителната промишленост.

От все сърце бих искал да Ви поздравя с добре дошли и да ви пожелая здраве и весели дни в училище, но и много нови знания, които да ви донесат удовлетворение от положените усилия за усвояването им.

С голяма радост бих искал да приветствам и всички наши първокурсници, избрали да изучават професиите на фермера, аграрния икономист, механизатора в селското стопанство, специалиста в горското стопанство и дървообработването, ветеринарните специалисти и тези, избрали да се обучават като специалисти в селския туризъм и хранителните технологии. Бих искал да пожелая успех и на новата специалност, стартираща тази година „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”, по която през настоящата година ще започнат обучение 89 ученика.

На всички вас – ученици и учители, искам да пожелая една успешна нова учебна година, която да допринесе за мотивирането на все повече млади хора да отдават младостта и творческата си енергия за развитие на селските райони и на българското земеделие, така че те да заемат своето достойно място и да бъдат конкурентни в обединена Европа.

На добър час!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.