1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: За три години властта не оправдава очакванията за реформаторско управление

Петя Ставрева: За три години властта не оправдава очакванията за реформаторско управление

Снимка:

Властимащите продължават да работят без дългосрочни приоритети

„След три години управление на Гражданите за европейско развитие на България българският народ продължава да обеднява и все повече наши сънародници си купуват еднопосочен билет в търсене на препитание зад граница”, коментира Петя Ставрева, председател на ПП "Обединени земеделци".

„Обещаните реформи в здравната, социалната, пенсионната и образователната сфера не се случват. Властимащите продължават да работят „на парче”, без дългосрочни приоритети”, посочва тя. „Да, криза е, проблемите са много и са се натрупали през годините, но все по-често усещаме липсата на успешни управленски решения, подчерта Ставрева.

Според нея повишаването на доходите у нас се оказва невъзможна мисия за властта. Бюрокрацията остава сериозно препятствие пред българите по пътя към реализиране на проекти и усвояване на средства от еврофондовете. Електронното правителство все още е мираж. Децентрализацията и насочването на повече средства за развитието на регионите засега са само добро пожелание. Междуфирмената задлъжнялост у нас достига прекалено високи нива, казва председателят на ПП "Обединени земеделци".

„За съжаление управляващите не оправдават очакванията за реформаторско управление, което да намали последиците от кризата. Свидетели сме на срив на доходите, фалити на фирми и масово „бягство” на българи зад граница.

Все повече български граждани са притиснати от безработицата, от безкрайните повишения на цените на горивата, електроенергията, парното, от господстващото положение на монополите у нас”, подчерта Петя Ставрева

„Да, имаме нужда от магистрали, но още по-голяма нужда имаме от качествено образование, от нови работни места, от социална справедливост и сигурност без излишна полицейщина. И най-вече днес се нуждаем от  компетентно и реформаторско управление, което да предложи разумна алтернатива на българските граждани”, коментира председателят на "Обединени земеделци".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.