1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: България има нужда от компетентно и реформаторско управление

Петя Ставрева: България има нужда от компетентно и реформаторско управление

Успешният път за земеделците е консолидацията на принципна основа

България има нужда от компетентно и реформаторско управление. Трябва да се консолидираме около принципи и политики за успешното развитие на страната, заяви днес председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева. Тя говори пред земеделци от цялата страна, дошли на Националния възпоменателен събор по повод 89 години от убийството на Александър Стамболийски.

Успешният път за земеделците, за демократите е консолидацията на принципна основа, каза Ставрева. Това обаче не означава „коалиции в името на оцеляването на определени политически субекти”. А напротив, „участие в партньорства, които ще предложат демократична алтернатива на българските граждани”.

Тази алтернатива трябва да отговори на недоволството и разочарованието на нашите сънародници от неизпълнените предизборни обещания на управляващите. Това се случва на фона на продължаваща икономическа криза, която в България се задълбочава в следствие на липса на адекватна политика и воля за провеждане на реформи, каза Петя Ставрева. Според нея трябва да изграждаме България на регионите, а не България с „център” в криза и изоставаща „периферия” на ръба на фалита.

„Алтернативата е компетентно, нормално и адекватно управление на хора с ясна политическа визия и воля за реформи”, посочи тя. Страната се нуждае от „силна средна класа, която да е гръбнакът на българската икономика”. И ключът към това е очертаване на дългосрочната перспектива и ясни национални приоритети – не само до края на мандата, а за следващите 10, 20, 50 години, подчерта лидерът на ПП "Обединени земеделци".

На събитието присъстваха Милен Любенов, секретар по вътрешна политика към президентската институция, лидерите на БСДП и РДП – Йордан Нихризов и Захари Петров, зам.-председателят на Парламентарната група на Синята коалиция Ваньо Шарков, зам.-председателят на СДС Румен Христов, народният представител от ДСБ Веселин Методиев, Костадин Деянов, член на Изпълнителния съвет на ПП Зелените и др.

След официалните слова земеделците от цялата страна поднесоха венци и цветя пред мавзолея-костница на Александър Стамболийски.

Тази година за първи път на събора имаше фолклорно надпяване и надиграване, в което участваха състави от различни региони на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.