1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: Днес се нуждаем от обща национална кауза „Просперираща България”

Петя Ставрева: Днес се нуждаем от обща национална кауза „Просперираща България”

Това каза председателят на ПП "Обединени земеделци" пред възпитаниците на Българско училище за политика ”Димитър Паница” към НБУ

Днес се нуждаем от обща национална кауза - „Просперираща България”. Това каза председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева пред възпитаниците на Българско училище за политика ”Димитър Паница” към Нов български университет. Според нея няма универсална рецепта за успешното развитие на една държава. Всяка страна има своя потенциал, силни и слаби страни. Но от хората, които държат държавното кормило се очаква да предлагат успешни решения, да устояват на изкушения и натиск и да бъдат държавници, а не чиновници с високи заплати, посочи председателят на ПП "Обединени земеделци". Да правим нещата с идеята „за”, а не с мотивацията „против”, каза Ставрева.

Тя призова завинаги да се разделим с политиката на принципа „проба - грешка” и подчерта, че утрешния ден на България започва от днес и зависи от волята ни за промяна и от способността ни да надскочим граници на тяснопартийното мислене.

Смятам, че трябва да изграждаме България на регионите, а не България с „център” в криза и изоставаща периферия на ръба на фалита, посочи председателят на ПП „Обединени земеделци”.

Петя Ставрева, която е бивш възпитаник на Българското училище за политика, каза, че в училището са събрани хора, които трябва да гледат напред и да обединяват усилията си за една по-успешна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.