1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: Служебният кабинет трябва да започне нов етап в диалога между институциите и гражданите

Петя Ставрева: Служебният кабинет трябва да започне нов етап в диалога между институциите и гражданите

Снимка:

За трети път в най-новата ни история щафетата на властта се поема от служебно правителство

“За трети път в най-новата ни история щафетата на властта се поема от служебно правителство. Пред него стоят много неотложни задачи – да подготви честни и прозрачни избори, да запази социалния мир в страната, да започне нов етап в диалога между институциите и гражданите и най-вече да демонстрира липса на зависимости от монополи, олигархия и лобистки кръгове.” Това се казва в позиция на председателя на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева във връзка с работата на служебното правителство.

“Новият кабинет трябва да заработи в интерес на всички български граждани, а не да облагодетелства приятелите на властта. Сънародниците ни трябва да усетят, че институциите си вършат работата по отношение на контрола и регулацията, без двойни стандарти и „недосегаеми лица”, подчертава в изявлението си лидерът на Обединени земеделци.

“Днес България се нуждае от сигурност и ускорен ръст на доходите, които се сринаха през последните години. Освен това “служебното правителство трябва да защити националните интереси в Брюксел и да завърши успешно преговорите за средствата от еврофондовете за България през новия програмен период след 2014 г.”, допълва Ставрева.

“Важна стъпка към осветяване на схемите за ограбването на държавата е разсекретяването на договорите в енергетиката. Време е преходът да свърши и да започнем нов етап в развитието на страната. Проблемите са много и се нуждаем от успешни решения, не от предизборен популизъм! Както се казва: "по делата ще ги познаем" новите министри…”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.