1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Плодовете и зеленчуците продължават да поевтиняват

Плодовете и зеленчуците продължават да поевтиняват

Анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

 

С 19,2 на сто до 0,80 лв./кг. се е понижила цената на едро на краставиците тази седмица, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища. С 4,5 на сто до 0,85 лева за килограм поевтиняват доматите. Понижение има и при зелените чушки и зелето, а минимално поскъпване - при пресните картофи. Цената на дините пада с 25 процента до 0,33 лв./кг., на пъпешите с 10,1 на сто до 0,80 лв.

Без промяна по 1,51 лв. за килограм се е търгувала захарта. Цената на ориза продължава да расте и вече е 2,52 лв./кг.- с 2 на сто повече отколкото преди седем дни. Яйцата се търгуват средно по 14 стотинки бройката, с една стотинка по-евтино от продажбите миналата седмица. С 0,9 на сто до 3,29 лв. падна цената на олиото търгувано на едро в бутилки от един литър.

Незначителни промени има в цената на кравето сирене, кашкавал "Витоша" и пилешкото месо. Малотрайните колбаси са поскъпнали с 3,3 на сто до 4,40 лв. средна цена на килограм на едро, информират още от Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.