1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Плугчиева внася в четвъртък доклад за изпълнение препоръките на ЕК

Плугчиева внася в четвъртък доклад за изпълнение препоръките на ЕК

Почти е готов планът за реакция на критиките на ЕК

В четвъртък на заседанието на МС вицепремиерът Плугчиева ще внесе доклада, където са разписани срокове и отговорности за работата по европейските фондове. Тримесечният срок не беше достатъчен, напомни Плугчиева. За три месеца не може да се навакса пропуснатото за година, година и половина. В екипите, с които работя сега не е необходимо да се правят промени, както знаете те бяха направени вече, като например в агенция САПАРД, отбеляза вицепремиерът.

В аграрния сектор има много сурови санкции и високи изисквания, които трябва да бъдат изпълнени и очаквам това да стане до края на септември, посочи Плугчиева. Там има комплекс от проблеми не са само в агенция САПАРД и новото ръководство ще дава информация на хората, за да са сигурни, че ще си получат парите. Проблемите са при разплащателната агенция по кадастъра на земята. До 25 август очаквам действия за преодоляване на проблемите там, уточни вицепремиерът.

Очаквам да се сключи договор с външна одитна система, която да следи всички ангажименти на МЗХ. Мисля, че ръководството на МЗХ ще намери сили за диалог с всички - проблемите на животновъдите са едни, по кадастъра са други и по САПАРД – трети. Надявам, че министърът ще намери диалог, оставам огорчена, че преговорите в Кърджали са останали без резултат, категорична беше Плугчиева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.