1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По-бързо сключване на споразумение между Великобритания и ЕС поискаха представители на британските и европейските организации

По-бързо сключване на споразумение между Великобритания и ЕС поискаха представители на британските и европейските организации

В момента стопаните от двете страни на Ламанша не знаят какви ще бъдат бъдещите търговски отношения

За по-бързо сключване на споразумение между Великобритания и Европейския съюз поискаха представители на британските и европейските фермерски организации на среща в Лондон. Те призоваха политиците да осъзнаят стратегическата роля на селското стопанство в преговорите.

В организираната от Националния фермерски съюз на Великобритания среща участваха ръководителите на подобни организации от Германия, Франция, Ирландия, Холандия и Дания. В общо послание до преговарящите по Брекзит те изтъкват колко е важно да има споразумение, което ще даде яснота и сигурност на земеделците на Острова и в останалата част от Съюза.

В момента стопаните от двете страни на Ламанша не знаят какви ще бъдат бъдещите търговски отношения и дали ще намират достатъчно работна ръка, особено в Обединеното кралство.

Според британците бъдещето на селското им стопанство зависи до голяма степен от това дали напускането на Европейския съюз ще стане със или без споразумение. При всички случаи секторът в Кралството ще претърпи големи промени, смятат от Националния фермерски съюз. "Затова трябва да сме подготвени отрано и да си сътрудничим", поясни ръководителката на организацията Минет Батърс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.