1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По-малко от процент от бюджета на Столична община отива за озеленяване

По-малко от процент от бюджета на Столична община отива за озеленяване

 

По-малко от един процент от бюджета на София се отделя за озеленяване, съобщи директорът на Дирекция "Зелена система" в Столичната община инженер Симеон Димчев. Тези пари са крайно недостатъчни. В Пловдив този процент е 4, във Варна – 6, а в Бургас са отделени 12 процента от бюджета за озеленяване.

В София има три булеварда – "Александър Йорданов", "Искърско шосе" и "Кукуш, за които кметовете на райони многократно са подавали сигнали за премахване на тополовите насаждения, които миналата година изсъхнаха. Но парите, които трябва да се дадат сега еднократно за премахването на дърветата на тези три булеварда, представляват общо всички пари, дадени за премахване на опасни дървета в София за изминалите три години.

Поддържането на всички паркове в София за цялата година в момента е 4,5 милиона лева. Специално за премахването на дърветата на тeзи три булеварда ще бъдат необходими 550 хиляди лева.

Бюджетът, който идва при нас е резултативен, тоест той се отделя, след като се дадат пари за образование, здравеопазване и други неща, но по лоша ирония на съдбата в същия ден, в който загина момчето в Нова Загора, аз казах, че когато бъде убит човек, тогава пари ще се намерят. Не трябва да чакаме да бъде убит човек в София./darik.net

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.