1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По програма САПАРД в план-сметката на ДФЗ за 2012 г. са заложени 25 млн. лева

По програма САПАРД в план-сметката на ДФЗ за 2012 г. са заложени 25 млн. лева

Запазват се и параметрите за предоставяне на инвестиционни кредити на земеделските производители в размер до 80 млн. лева

Предложеният разходен таван на МЗХ за 2012 г. е 244 277,3 хил. лева, което е с 4,1% по-малко от предходната година. Осигуряването на допълнителни средства за изпълнението на неизбежни ангажименти на МЗХ ще трябва да бъде осъществено чрез преструктуриране и за сметка на вътрешни резерви в системата. Това каза Десислава Танева, председател на Комисията по земеделие и гори, на заседанието на НС, предаде агенция „Фокус”.

Функциите и финансиранията на ДФ „Земеделие”, свързани с изпълнението на национални програми в областта на земеделието, се запазват, като предвидените средства за изплащане по одобрените схеми за държавни помощи, за национални доплащания и за специфично подпомагане за 2012 г., са в размер на 340,1 млн. лева.

Запазват се и параметрите за предоставяне на инвестиционни кредити на земеделските производители в размер до 80 млн. лева и на временна финансова помощ - до 20 млн. лева.

През 2012 г. средствата, предвидени за прилагане на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, са в размер на 31,9 млн. лева, от които 8 млн. лева национални средства.

За плащания по неразплатени до 31.12.2009 г. проекти по програма САПАРД в план-сметката на ДФ „Земеделие” за 2012 г. са заложени 25 млн. лева. Парите ще бъдат изплащани след приключване на проверките от компетентните органи, включително и на базата на съдебни решения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.