1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По случай Деня на народните будители се проведе първа среща между научните среди на БАН и НЦАН

По случай Деня на народните будители се проведе първа среща между научните среди на БАН и НЦАН

 

Сключването на рамков договор за колективна научна работа обсъдиха академичният състав на Българската академия на науките /БАН/ и ръководството на Националния център за аграрни науки /НЦАН/. В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, в Института по планинско животновъдство в гр. Троян се проведе първата среща на научните среди от двете институции.

Зам.-министърът на земеделието и горите и председател на НЦАН д-р Светла Бъчварова приветства участниците в научната дискусия и подчерта, че с нея се поставя началото на една традиция в единното развитие на взаимоотношенията в научната сфера. Необходимо е да се работи в добро сътрудничество и партньорство, за да има успешно бъдещо развитие на аграрната наука, каза зам.- министър Бъчварова по време на дискусията.

Основни проблемни звена пред българската аграрна наука са обновяване и модернизиране на материалната и лабораторната база, мотивираността към научна дейност и усвояването на структурните фондове. Необходимо е да се създаде информационна система, чрез която българските научни среди да бъдат информирани за последните европейски достижения в аграрния сектор, стана ясно още на срещата-дискусия. 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.