1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Подписахме пето споразумение по САПАРД с Еврокомисията

Подписахме пето споразумение по САПАРД с Еврокомисията

 

Вчера в Министерство на финансите беше подписано петото финансово Споразумение между Европейската комисия и Република България по предприсъединителна програма САПАРД, съобщиха от Министерство на финансите. България прилага вече четвърта година децентрализираната програма САПАРД, при която цялата отговорност за изпълнението се носи от българската страна, като Европейската комисия осъществява само последващ контрол. С настоящото споразумение се увеличава поетото финансово задължение от страна на Европейската общност към България за 2003 г. от 56 133 539 евро на 56 519 598 евро. Увеличението на финансовото задължение на Общността за 2003 г. е в размер на 386 059 евро, каза при подписването министър Велчев.

Към момента по програмата са сключени договори с крайни бенефициенти, на обща стойност 356 млн. евро, покриващо над 62% от общия бюджет на програмата съгласно Националния план за развитие на земеделието и селските райони 2000-2006.

Стойността на изпълнените и платени проекти възлиза на 120 млн. евро и представлява 21% от бюджета по програмата за седемгодишния период на нейното прилагане./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.