1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Погазване на заповед на директора на БАБХ вдига жителите на с. Труд на нов протест

Погазване на заповед на директора на БАБХ вдига жителите на с. Труд на нов протест

Има доста нови обстоятелства, които проверяващите институции умишлено прикриват според местното Сдружение

Пети ден централата за производство на електроенергия от отпадъци в с. Труд извършва незаконосъобразни действия във връзка с ЗАПОВЕД ЗАБРАНА № РД 11-64/10.01.2018 г., за внасяне на торове на изпълнителния директора на агенцията по храните. Свидетел на поредица от разливи е изпратил сигнал на 112, съобщиха от местното Сдружение “Бъдеще за с. Труд”, се казва в прессъобщение изпратено до медиите.

“Виждаме цистерните да карат, като на парад покрай обществените сгради на централната улица и нивите в местността. Изключително нагло и арогантно погазване на закона, което за пореден път е незабелязано от иначе упражняващите за пред медиите контрол институции. Имаме сигнали, снимков и видео материал за погазването на същата заповед още от миналата зима м. Февруари, от друго село в община Марица. Не веднъж сме констатирали, че вменени от европейски наредби задължения на БАБХ не се изпълняват. Според нас вследствие на това инвеститора продължава да прави, каквото си иска!” коментираха Тодор Ботев и Станимир Тончев от Сдружение “Бъдеще за с. Труд”.

Жителите са в пълна протестна готовност, съобщиха още от местното Сдружение.

Според местното Сдружение има доста нови обстоятелства, които проверяващите институции умишлено прикриват. Миналата седмица редица нередности бяха изпратени, като сигнал до Европейския парламент, а съвсем скоро, потърпевши следствие на същото производство от няколко района в България ще посетят Брюксел.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.