1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Поисканите оставки на ръководството на ДФЗ са неоснователни

Поисканите оставки на ръководството на ДФЗ са неоснователни

Няма ясни аргументи и факти твърдят от агроведомството

Свидетели сме на безпрецедентни и несъстоятелни атаки срещу ДФ „Земеделие”, които през последните дни придобиха уродлив вид в опитите да бъде уронен, както престижа на ръководството, така и на цялата администрация на фонда. Оказва се, че в последните дни на това ръководство на МЗХ най-големият проблем са оставките на ръководството на фонда, а не избор на сертифициращ дейността ни орган, липсата на който ще постави бъдещите правителства „на колене” с огромна „дупка” в републиканския бюджет и ще остави без всякакви средства земеделските стопани за години напред!

Ръководството на МЗХ проваля две процедури по избор на сертифициращ орган и е на път да провали трета такава, за което ще предоставим всички решения на КЗК и Върховния административен съд.
 
Подмолни слухове и лъжи се сипят върху ръководството на фонда от няколко месеца, но през последните дни стана ясно, че зад тях стои и лично земеделският министър Димитър Греков. Дни преди края на мандата на сегашното правителство се правят отчаяни опити с всички средства да бъде отстранено ръководството на фонда и да бъде назначено ново, с което заинтересовани кръгове да обезпечат влиянието си през следващите няколко месеца върху единствената разплащателна агенция в България, която продължава да разплаща европейски средства към земеделските производители и общините.
 
След неоснователно поисканите ни от земеделския министър Греков оставки, без ясни аргументи и факти, ръководството на ДФЗ се защити пред обществото и аргументирано и с факти вече изложи част от предполагаемите причини за атаката.
 
В отговор на това, заинтересовани кръгове, като използват лично министър Греков, днес направиха пореден опит да ни оклеветят като разпространят в публичното пространство неверни факти.

Цялото изявление може да прочетете на сайта на Държавен Фонд "Земеделие".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.