1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Помощта за необлагодетелстваните

Помощта за необлагодетелстваните

Земеделските производители от необлагодетелстваните общини по Регионалната програма за Северозападна България ще получават през тази година финансовите помощи при по-специални условия

 

Земеделските производители от необлагодетелстваните общини по Регионалната програма за Северозападна България ще получават през тази година финансовите помощи при по-специални условия. За тях и участниците в Програмата за алтернативно земеделие в Родопите са осигурени 3 млн. лева, информират от държавен фонд "Земеделие".

Могат да кандидатстват земеделски производители - юридически и физически лица и еднолични търговци, които живеят в съответните региони, или имат там регистриран клон на своята фирма. По Регионалната програма за Северозападна България капиталовите субсидии са в размер на 14 процента от размера на кредитите. Субсидии за покриване разходите по лихвите на кредитите са в размер на 6 на сто при пряко кредитиране от фонда и 9 процента през търговска банка за покриване разходите по лихвата за целия период на кредита.

Когато инвестиционният проект се финансира чрез рефинансиране от търговска банка след одобряването на проекта от фонда и банката и сключване на договор с фонда, средствата за субсидията се превеждат по разплащателна сметка на получателя на кредита в кредитиращата банка.

Когато инвестиционният проект се финансира пряко от фонда средствата за капиталови субсидии се превеждат по сметка на кредитополучателя след одобрение на проекта от фонд "Земеделие" и сключване на договор за кредит и субсидия.

При субсидии за покриване разходите по лихва те се дават след проверка на инвестиционния проект в края на всяка година от гратисния период./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.