1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Попълват Комитета по наблюдение на ПРСР

Попълват Комитета по наблюдение на ПРСР

Кандидатите трябва да имат активна дейност през последните две години

Втора покана към неправителствените организации в областта на селското стопанство направи Министерството на земеделието и храните. Целта е да бъде попълнен състава на Комитета по наблюдение на Програмата за развитие на селските райони.

Основната цел на Комитета ще бъде да наблюдава как се изпълнява Споразумението между България и Европейската комисия за реализацията на Оперативната програма „Развитие на селските райони“ до 2020 година. Земеделското министерство кани за втори път представители на неправителствения сектор, защото подадените заявления в първата процедура не са отговаряли на критериите, заложени в механизма за избор.

Поканата е към юридически лица с нестопанска цел в областта на зърнопроизводството, овощарството, птицевъдството, свиневъдството, говедовъдството, хранително-вкусовата промишленост, в сферата на горите, на биологичното производство и агроекологията, както и в сферите на изменението на климата, на възобновяемите енергийни източници и на енергийната ефективност. Част от изискванията към тях са да имат активна дейност през последните две години и опит в разработването, изпълнението и оценката на програми и политики.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.