1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Пощенска банка предлага земеделско финансиране срещу всички видове субсидии

Пощенска банка предлага земеделско финансиране срещу всички видове субсидии

Положителният растеж на агро бизнеса отрежда на сектора пето място в икономиката на страната

През последните години аграрният сектор в България бележи значително развитие, като общият годишен обем на земеделското кредитиране срещу субсидии възлиза на около 80 млн. евро и броят на отпуснатите земеделски кредити непрекъснато нараства. Положителният растеж на агробизнеса отрежда на сектора пето място в икономиката на страната след производството на електрическа и топлинна енергия, природен газ, информационни технологии и съобщения.

Пощенска банка е водеща банка във финансирането на агробизнеса в страната. През 2015 г. банката е отпуснала 10% повече агрокредити спрямо година по-рано, като 80% от кредитополучателите са зърнопроизводители. Прогнозите на експертите на банката са тенденцията да се запази и през 2016 г.

Разработеният от финансовата институция агро овърдрафт кредит „Навреме“ се отпуска за конкретна цел и е подходящ за посрещането на краткосрочните нужди на селскостопанските производители. Финансирането е изключително достъпно и покрива всички съществуващи национални и европейски програми, по които се получават ежегодните селскостопански субсидии. Овърдрафтът от Пощенска банка е в размер на 90% от стойността на земеделската субсидия, атрактивен лихвен процент,без такса за кандидатстване и с половин такса за отпускане.

Погасяването по кредита е чрез ежемесечно плащане единствено на дължимата лихва по отпуснатата сума, а главницата се погасява при получаването на субсидията.

Пощенска банка предлага и други специално разработени решения за земеделските производители – кредит за закупуване на земеделска земя, финансиране на проекти по европейски програми и гъвкави разплащателни продукти. С пакет „Земеделец“ клиентите могат да оптимизират разходите си за банково обслужване и да спестят време от ежедневни банкови операции, съобщават от банката.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.