1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Повече пари по програма “Техника”

Повече пари по програма “Техника”

Срокът на действието на програмата е до 31 декември 2005 год.

 

На 15 млн. лева се увеличат ресурсите по програмата за покупка на земеделска техника, осигурявани чрез държавен фонд "Земеделие" за тази година. Това е решил управителният съвет на ведомството в края на миналата седмица, информират от областната му дирекция в Монтана. Фермерите, които имат намерение да кандидатстват, трябва да се обръщат за повече информация към регионалната дирекция на фонда. С новото решение са отпуснати още 16 инвестиционни кредита на обща стойност 5 051 190 лева по програмата "Техника" за купуване на земеделски машини и инвентар - трактори, комбайни, сеялки и др.

Досега предвидената сума за подпомагане на земеделските производители за техническо обезпечаване на земеделското производство през настоящата година беше 10 млн. лева. Срокът на действието на програмата е до 31 декември 2005 год. По нея през 2004 год. областната дирекция е одобрила 6 проекта, които са кредитирани с 230 399 лева. Засега тя остава единствената, която подпомага фермерите в страната за купуване на техника, след като стана ясно, че ЕС не дава пари по програмата САПАРД.

Още 4 инвестиционни кредита на обща стойност 3 823 180 предоставя фондът по линията на програмата "Растениевъдство". Тези средства се отпускат за създаването на нови лозови насаждения в страната./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.