1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Позиция на Обединени земеделци за кризата в Сирия

Позиция на Обединени земеделци за кризата в Сирия

Използването на химическо оръжие е недопустимо и престъпно деяние

От ПП Обединени земеделци остро осъждат варварския акт в предградие на Дамаск на 21 август, в резултат на който хиляди невинни хора бяха убити. Използването на химическо оръжие е недопустимо и престъпно деяние.

Събитията в Сирия представляват заплаха за мира и сигурността не само в Близък изток, но могат да имат последици в много по-широки граници.

Необходимо е Народното събрание и президентската институция спешно да обсъдят напрегната ситуация в Сирия като бъдат взети предвид всички рискове за сигурността на страната – очаквания бежански поток, опасността от терористични заплахи, повишаването на цените на горивата и други, подчертават от партията.

България трябва да участва във формирането на европейската позиция по ситуацията в Сирия и да вземе предвид позицията на Съвета за сигурност към ООН. Българското общество трябва да е наясно каква е позицията на управляващите за кризата в Сирия и какви превантивни мерки ще бъдат предприети. Мирното решаване на кризата е по-доброто решение, заявяват Обединени земеделци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.