1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци категорично осъжда насилието в Украйна

ПП Обединени земеделци категорично осъжда насилието в Украйна

Случващото се в Киев и други градове на страната е шокиращо и позорно

Политическа партия Обединени земеделци категорично осъжда насилието в Украйна! Случващото се в Киев и други градове на страната е шокиращо и позорно! Кървавите събития от последното денонощие означават, че демократичните ценности са потъпкани и заменени с тоталитаризъм. Няма оправдание за насилието и за десетките жертви, чийто брой расте постоянно!

Изказваме своето съчувствие към мъжете и жените в Украйна, които търпят насилие заради правото да заявят категоричната си воля за присъединяване към Европейския съюз.

Поднасяме най-искрени съболезнования на семействата на загиналите. Заявяваме своята солидарност с протестиращите в Украйна, които искат страната им да бъде част от демократичната общност, декларират в прессъобщение до медиите от ПП Обединени земеделци.

Подкрепяме позицията на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, че  „единственият изход от политическата криза в Украйна са конституционни реформи, създаването на правителство с широко участие, както и създаването на условия за демократични избори”.

Призоваваме българското правителство и Народното събрание да заявят своята ясна позиция срещу ескалацията на насилието в Украйна, което предизвика възмущението на цивилизования свят. Изравяваме загриженост за сигурността на близо 200 000 българи, които живеят в размирната страна.

Смятаме, че мълчанието и изчаквателната позиция, за каквато се обяви лидерът на управляващата БСП и ПЕС Сергей Станишев, е безотговорно политическо поведение и спрямо нашите сънародници, които живеят там, се посочва още в съобщението.

ПП Обединени земеделци отстоява демократичните ценности, които са в основата на обединена Европа и подкрепя волята на украинския народ да стане част европейското семейство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.