1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци настоява за незабавната оставка на кабинета “Орешарски”

ПП Обединени земеделци настоява за незабавната оставка на кабинета “Орешарски”

Партията подкрепя справедливите протести на българските граждани

 

“ПП Обединени земеделци настоява за незабавната оставка на кабинета  “Орешарски”. Правителството на партийните обвързаности и лобистките интереси, което днес управлява България, изгуби общественото доверие още със старта на новата власт.” Това се казва в декларация на  ПП Обединени земеделци, приета на заседание на Управителния съвет на партията.

Скандалното назначаване на медийния олигарх Делян Пеевски за шеф на ДАНС и поредицата от гафове при попълването на състава на кабинета предизвикаха гнева и неодобрението на българските граждани, които искат оставката и на правителството, и на подкрепящата го тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака.

Настоящият парламент, който излъчи това правителство, също е вреден за България и трябва да си ходи, се посочва в документа.

“Страната днес се управлява от политическия сговор между компрометирани политически формации. Фактът, че парламентарното мнозинство се крепи на гласа на Волен Сидеров, прави 42-то Народно събрание неустойчиво и слабо. В този си състав парламентът не представлява голяма част от българските граждани, а монополите в политиката”, е категоричната позицията на Управителния съвет на съюза.

ПП Обединени земеделци подкрепя справедливите протести на българските граждани срещу правителството на олигархията и задкулисието. Днес страната ни се нуждае от реформаторско управление с участието на партиите от демократичния спектър, които са алтернатива на статуквото, заявяват от партията.

Управителният съвет на ПП Обединени земеделци призовава за консолидация на партиите от демократичното пространство и за обединение около общи приоритети и обща програма за извеждане на страната от кризата, се посочва в документа.

В декларацията партията заявява своята подкрепа и за масовите протести на производителите на зеленчуци и плодове от Южна България,  които настояват за засилен граничен контрол на вноса на земеделска продукция от трети страни. Подкрепяме исканията и на земеделските стопани и призоваваме българските граждани да участват в битката за народовластие, заявяват от Обединени земеделци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.